RSS

Čičerikina juha z limono

06 May

Čas priprave: 25 minut

Sestavine (za 4 osebe):

  • 1/4 kg mlade špinače
  • 1/2 čajne žličke kajenskega popra
  • 1/4 čajne žličke kumine
  • 1/2 čajne žličke kurkume
  • 1 liter kurje ali zelenjavne jušne osnove
  • 2 jajčna beljaka
  • 5 sesekljanih strokov česna
  • 500 gramov kuhane čičerike
  • 1 čajna žlička nastrgane limonine lupine
  • žlica limoninega soka

Priprava:

Pravilen postopek kuhanja čičerike vključuje pripravo — 24-urno namakanje v mlačni vodi z malo limoninega soka (tako odpravimo nekatere težko prebavljive snovi, ki se nahajajo v stročnicah). Čičeriko oluščimo in jo kuhamo približno 6 ur, dokler zrna niso popolnoma mehka.

Zavremo jušno osnovo, kateri smo dodali čičeriko, česen, kumino in kurkumo. Na manjšem ognju kuhamo še 15 minut. V posodi zmešamo jajčni beljak, limonin sok in nastrgano limonino lupino. Dve skodelici vroče jušne osnove vmešamo v mešanico z jajčnim beljakom, nato vse skupaj dodamo k preostali jušni osnovi. Dodamo špinačo in še 5 minut kuhamo na zmerni vročini. Popopramo in postrežemo z rezino limone.

 
Komentiraj

Posted by na 06/05/2012 in Kuharski recepti

 

Značke: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: