RSS

Šampinjoni, nadevani z artičokami in kozjim sirom

10 Apr

Šampinjoni, nadevani z artičokami in kozjim sirom

Ta zelenjavni prigrizek je okusen in bogat s hranilnimi snovmi, predvsem s kalcijem, selenom, vlakninami in beljakovinami.

Čas priprave: 25 minut

Sestavine (za 12 oseb):

  • 24 velikih šampinjonov
  • ekstra deviško olivno olje
  • 3 skodelice vloženih artičok
  • 2 stisnjena stroka česna
  • 1/4 čajne žličke sveže naribanega muškatnega oreščka
  • 250 g kozjega sira
  • 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
  • 2 žlici naribanega parmezana

Priprava:

Segrejte pečico na 200 stopinj C. Gobam odstranite peclje in jih prelijte z olivnim oljem. Dobro premešajte, tako da se olje čim bolje razporedi po površini gob, in jih razprostrite po pekaču. Pecite v pečici 10 minut, nato gobe začinite s soljo in poprom. Odcejene narezane artičoke zmešajte s česnom, kozjim sirom, peteršiljem in malo olivnega olja. Z mešanico napolnite glave gob in vse skupaj posujte s parmezanom. Pecite v pečici še 5 minut, da se sir dobro stopi. Servirajte tople.

 
Komentiraj

Posted by na 10/04/2012 in Kuharski recepti

 

Značke: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: