RSS

Kreolska majoneza

03 Apr

Sestavine (za približno 350 ml):

  • 2 surova jajčna rumenjaka (sobne temperature)
  • 2 žlici svežega limoninega soka
  • 2 žlici sirotke (lahko izpustite)
  • 1 čajno žličko dijonske gorčice
  • 1 stisnjen strok česna
  • 1/2 čajne žličke morske soli
  • 1/2 čajne žličke posušenega timijana
  • 1/2 čajne žličke posušene bazilike
  • 1/2 čajne žličke posušenega origana
  • 1/4 čajne žličke paprike v prahu
  • 1/4 čajne žličke tabaska
  • 1/8 čajne žličke kajenskega popra
  • 2 dl ekstra deviškega olivnega olja (lahko zamenjate za hladno stiskano sončnično olje ali mešanico)

Priprava:

Vse sestavine razen olja dobro zmešajte v mešalniku. Nato med mešanjem po kapljicah dodajajte olje. Na koncu preverite okus — če želite, lahko dodate še nekaj limoninega soka ali soli. Če ste mešanici dodali sirotko, pustite majonezo stati 7 ur na sobni temperaturi, nato jo hranite v hladilniku. Na tak način se bo obdržala vsaj 5 tednov. Če niste dodali sirotke, potem jo dajte takoj v hladilnik. Brez sirotke se majoneza obdrži približno 2 tedna.

 
Komentiraj

Posted by na 03/04/2012 in Kuharski recepti

 

Značke: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: