RSS

Zdravljenje z elektromagnetnimi tokovi

30 Mar

“V naslednjih letih bo elektromagnetna terapija verjetno postala pomembno terapevtsko orodje, enako ali celo bolj učinkovito od farmakologije in kirurgije, ki jih uporabljamo danes. Če interdisciplinarno združimo moči, lahko dosežemo velike napredke pri kontroliranju raka, nekaterih oblik bolezni srca in ožilja, artritisa, hormonskih motenj in nevroloških motenj, kot so Alzheimerjeva bolezen, poškodbe hrbtenjače in multipla skleroza. Takšna predvidevanja niso nerealna. Pilotne študije in biološki mehanizmi, ki so bili opisani, so trdna osnova za takšne trditve.” – J. Andrew L. Bassett, 1992

Obenem ko so nam MRI slikanja, PET slikanja in druge moderne tehnike omogočile precej boljše diagnosticiranje bolezni, je pričelo zdravljenje z elektromagnetnimi tokovi (ki ga strokovno poimenujemo “bioelektromedicina”) zamenjevati zdravila in operacije pri številnih boleznih. Pri takšnem zdravljenju gre za uravnavanje električnega cirkulacijskega sistema v naših telesih, za katerega moderna medicina ugotavlja, da je analogen starodavnim azijskim konceptom chi-ja.

Zdi se, da skoraj ni stvari, ki je z bioelektromedicino ne bi mogli zdraviti. Kvalitetne klinične študije, ki so pokazale superiornost in varnost takšnih terapij, kažejo, da je zdravljenje z elektromagnetnimi tokovi uporabno pri celjenju ran, celjenju hrbtenjače, bolečinah, migrenah, multipli sklerozi, herniji diskov, nespečnosti, depresiji, tesnobnosti, epilepsiji, tinitusu, degeneraciji makule, ortodontiki, ortopediki, morbidni debelosti, distoniji, inkontinenci, vnetnih boleznih, srčno-žilnih boleznih, raku, Parkinsonovi bolezni… Vse to je podprto tudi z osnovnimi znanstvenimi raziskavami, ki nam pomagajo razjasnjevati mehanizme delovanja. In zaenkrat izgleda, da so omenjene bolezni šele vrh ledene gore!

Obstaja pa tudi veliko dvomljivih elektromagnetnih naprav in pristopov, ki vam zagotavljajo uspehe, a so v resnici neuporabni. Različne magnetne in elektromagnetne terapije so postale zelo popularne tudi v krogih alternativne oz. komplementarne medicine. V tem primeru je zelo pomembno, da znamo ločiti zrno od pleva.

Nekateri ljudje imajo glede varnosti elektromagnetnih terapij pomisleke, saj obstajajo sumi, da naj bi elektrika v obliki visokonapetostnih vodov, mobilnih telefonov, mikrovalovk in električnih odej lahko povzročala raka in prirojene defekte. Obstaja verjetnost, da se bo tudi bioelektromedicina izkazala za dvorezen meč. Na primer, vsi načini zdravljenja raka, ki jih danes uporabljamo v uradni medicini, vključno z obsevanjem, kemoterapijo in hormonskimi intervencijami, lahko tudi povzročijo nastanek raka. Takšni učinki so odvisni od odmerka, trajanja izpostavitve, genetskih in drugih vplivov. Do jasnih zaključkov o škodljivosti elektromagnetičnih polj ne bomo prišli, dokler ne bomo izvedli obsežnih in dolgo trajajočih raziskav, ki se bodo osredotočile na te dejavnike. A nekatere izmed terapij, ki sta jih predlagala in implementirala Demetrio Sodi Pallares in Björn Nordenström, preizkusili pa so jih tudi že mnogi drugi, so pokazale izjemno učinkovitost prav pri zdravljenju različnih malignih obolenj.

Vir: Bioelectromagnetic Medicine (Rosch, Markov)

Preberite tudi: Zgodovina zdravljenja z elektromagnetnimi tokovi

 
Komentiraj

Posted by na 30/03/2012 in Medicina

 

Značke: , , , , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: