RSS

Čemaževa omaka s smetano

16 Apr

Čemaž - listje in cvetovi

Tole je preprost, a zelo okusen recept za čemaževo omako, ki se najbolje poda k različnim zrezkom, ribam in testeninam… v spomladanskem času pa odlično služi tudi kot preliv za šparglje!

Sestavine:

  • Par šopkov čemaževih listov
  • 1 dl sladke smetane
  • 3 jedilne žlice sveže iztisnjenega limoninega soka
  • žlica moke za zgostitev
  • nariban muškatni orešček
  • sol

Priprava:

Sesekljano čemaževo listje dušimo v posodi z malo vode, dokler se ne sesede. Nato prilijemo smetano in vse skupaj dobro spasiramo (za to uporabimo palični mešalnik ali kako drugo napravo). Omako damo za nekaj minut nazaj na ogenj, ji dodamo limonin sok, muškatni orešček ter sol in jo po potrebi zgostimo z moko (moko prej v skodelici dobro zmešamo z malo vode, da ne nastanejo kepice).

About these ads
 
Komentiraj

Posted by na 16/04/2012 in Kuharski recepti

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Change )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Change )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Change )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: